گرانترین قهوه دنیا – کپی لواک

 

 

 

کپی لواک” نام یک قهوه معطر است که در جزیره سوماترا در اندونزی تولید و به عنوان گرانترین قهوه ی دنیا که تا به حال وجود داشته، شناخته می شود و مختص ثروتمندان است. تنها دلیل گرانی بیش از حد این قهوه “شیوه ی آماده شدن” آن است.”کپی لواک” “قهوه ی سویت” هم نامیده می شود.این دانه ی قهوه توسط “سویت” آسیایی (یک پستاندار اندازه گربه است که در هر دو نوع مونث و مذکر قسمت زیر دمشان غدد ترشحی دارند که بوی بسیار دلپذیری تولید می کنند!) خورده می شود . بعد از دستگاه گوارشی این پستاندار عبور کرده و دفع می شود; سپس دانه های قهوه از مدفوع این حیوان، استخراج، کاملاً شسته و زیر نور آفتاب خشک می شود.

 

قهوه پندار

 

“کریس رابین” یکی از منتقدین مشهور انواع قهوه ها درباره این نوع قهوه می گوید:”بوی عطر این قهوه بسیار قوی و عالی است و این قهوه به طور باورنکردنی خوشبو و خوش طعم است .طعمی که روی زبان می گذارد طعمی غلیظ از یک قهوه با مقدار کمی شکلات در آن است که روی زبان ماندگار است.یعنی مدتی بعد از خوردن آن شما همچنان طعم آن را روی زبانتان حس خواهید کرد. نکته ی جالب این است این قهوه بعد از این دوره ی آمادگی هیچ طعم تلخ و زننده ای نمی دهد.چون وقتی یک “سویت” دانه ی قهوه را می خورد درون معده اش آنزیم های خاصی به این دانه ی قهوه اضافه می شود که باعث می شود آمینو اسید بیشتری در این قهوه آزاد شود که خاصیت این قهوه را مفیدتر می کند.”

 

هر کیلوگرم از این نوع قهوه چند صد دلار به فروش می رسد و قیمت هر فنجان از این قهوه در قهوه خانه های اندونزی، بیش از هشت دلار است. مقادیر زیادی از اینگونه قهوه گرانقیمت، به تایوان، ژاپن، کشورهای اروپایی، برخی از کشورهای خاورمیانه و همچنین امریکا صادر می شود.

 

 

محبوبیت جهانی کاپی لواک به سال ۲۰۰۷ بازمی‌گردد؛ زمانی‌که در سکانسی از فیلم The Bucket List ٬ به فرایند تهیه این قهوه اشاره‌ای مستقیم می‌شود. در آن سال قیمت هر پوند (450 گرم) از کاپی‌ لواک در بازارهای جهانی به ۲۳۰ دلار رسید. در سال‌های بعد این قیمت به ۶۰۰ دلار هم رسید.

 

قهوه پندار

اما تقاضای جهانی برای این قهوه و قیمت نهایی بالای آن در کنار منحصر‌به‌فرد بودنش٬ باعث شده که فرایند تولید آن از شیوه‌ای اصیل و طبیعی به روشی غیرانسانی بدل شود. قهوه‌کاران اندونزیایی به‌سودای سود بیشتر و زحمت کمتر٬ حیوان زبان‌بسته را به انواع شکنجه‌ها گرفتار می‌کنند.طرفداران این قهوه می‌گویند آنزیم‌های اسید معده این گونه‌های حیوانی موجب به‌دست دادن دانه‌های قهوه‌‌ای می‌شود که بعد از شسته‌شدن و بو دادن٬ طعمی ملایم و کاراملی به‌خود می‌گیرد!

 

 

 

قهوه پندار